Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozwój Bikermanii
Autor Wiadomość
Bartek7 Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 515
Liczba wątków: 37
Dołączył: 25.09.2011
Reputacja: 7
#31
RE: Rozwój Bikermanii
Generalka 2012 już na Bikermanii
Jednocześnie chciałbym poinformować, że osoby startujące na dystansach gdzie ich kategoria wiekowa nie jest ujęta w regulaminie, nie będą otrzymywały żadnych punktów za start (sektory, kategoria, raiting) będą na liście w/g uzyskanego czasu lecz bez konkretnego numeru ukończenia maratonu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2012, 17:14 przez Bartek7.)
25.04.2012, 17:14
Szukaj Odpowiedz
Jackdent Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 337
Liczba wątków: 18
Dołączył: 30.05.2010
Reputacja: 0
#32
RE: Rozwój Bikermanii
Super to wygląda !!! Wielki plus za całą bikermanię.pl Big GrinBig Grin Należą się wielkie pochwały Big GrinBig GrinBig Grin


W generalce brakuje jednej rubryki sumującej 7 najlepszych startów do klasyfikacji końcowej. Ale na to jest jeszcze czas do 8 edycji.

Jedno pytanie: biorąc pod uwagę współpracę z DomTelem już drugi sezon, czy planujecie automatyczne wprowadzenie zeszłorocznych wyników PBM do profili zawodników ?
M4 - Cube LTD
2013 - PB nr 12 , Mazovia nr 1212 , Northtec nr 1212
[Obrazek: 10493.png]
[Obrazek: sticky4.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2012, 17:29 przez Jackdent.)
25.04.2012, 17:25
Szukaj Odpowiedz
Bartek7 Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 515
Liczba wątków: 37
Dołączył: 25.09.2011
Reputacja: 7
#33
RE: Rozwój Bikermanii
(25.04.2012, 17:25)Jackdent napisał(a):  Super to wygląda !!! Wielki plus za całą bikermanię.pl Big GrinBig Grin Należą się wielkie pochwały Big GrinBig GrinBig Grin


W generalce brakuje jednej rubryki sumującej 7 najlepszych startów do klasyfikacji końcowej. Ale na to jest jeszcze czas do 8 edycji.

Jedno pytanie: biorąc pod uwagę współpracę z DomTelem już drugi sezon, czy planujecie automatyczne wprowadzenie zeszłorocznych wyników PBM do profili zawodników ?
Punkty - to te 7 startów. Punkty z edycji liczące się do generalki są na zielono. Nie liczące się będą białe.
Z zeszłorocznymi wynikami jest ten problem, że trzeba by "ręcznie" każdemu zawodnikowi przypisać numer z poprzedniej edycji PB.
Jest na to sposób. Jeśli dodam w profilu pole numer PB 2011. Kto go wpiszę być może dostanie z "automatu" wyniki za 2011. Nie obiecuję niczego ale mam taki pomysł.
Na razie pracujemy nad rozbudową o wyniki on-line już w Długosiodle.


25.04.2012, 17:36
Szukaj Odpowiedz
Jackdent Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 337
Liczba wątków: 18
Dołączył: 30.05.2010
Reputacja: 0
#34
RE: Rozwój Bikermanii
(25.04.2012, 17:36)Bartek7 napisał(a):  
(25.04.2012, 17:25)Jackdent napisał(a):  Super to wygląda !!! Wielki plus za całą bikermanię.pl Big GrinBig Grin Należą się wielkie pochwały Big GrinBig GrinBig Grin


W generalce brakuje jednej rubryki sumującej 7 najlepszych startów do klasyfikacji końcowej. Ale na to jest jeszcze czas do 8 edycji.

Jedno pytanie: biorąc pod uwagę współpracę z DomTelem już drugi sezon, czy planujecie automatyczne wprowadzenie zeszłorocznych wyników PBM do profili zawodników ?
Punkty - to te 7 startów. Punkty z edycji liczące się do generalki są na zielono. Nie liczące się będą białe.
Z zeszłorocznymi wynikami jest ten problem, że trzeba by "ręcznie" każdemu zawodnikowi przypisać numer z poprzedniej edycji PB.
Jest na to sposób. Jeśli dodam w profilu pole numer PB 2011. Kto go wpiszę być może dostanie z "automatu" wyniki za 2011. Nie obiecuję niczego ale mam taki pomysł.
Na razie pracujemy nad rozbudową o wyniki on-line już w Długosiodle.

Jeszcze raz WIELKIE POCHWAŁY się należą Smile

Kolejne pytanie: czy można zrobić funkcję niewylogowywania przy każdej wizycie ? ( chyba, że tylko ja tak mam ). Teraz każda wizyta zaczyna się logowaniem, np na forum PB łącząc się ze swojego komputera/telefonu jestem non stop zalogowany.
M4 - Cube LTD
2013 - PB nr 12 , Mazovia nr 1212 , Northtec nr 1212
[Obrazek: 10493.png]
[Obrazek: sticky4.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2012, 20:14 przez Jackdent.)
25.04.2012, 17:40
Szukaj Odpowiedz
kefas Offline
Member
***

Liczba postów: 181
Liczba wątków: 16
Dołączył: 09.10.2011
Reputacja: 1
#35
RE: Rozwój Bikermanii
Super, dzięki za nowości!

Zgadzam się, przydałoby się automatyczne logowanie : )
25.04.2012, 21:01
Szukaj Odpowiedz
Bartek7 Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 515
Liczba wątków: 37
Dołączył: 25.09.2011
Reputacja: 7
#36
RE: Rozwój Bikermanii
Dodawanie własnych zdjęć do profilu już działa.
Zdjęcie możemy przypisać do maratonu lub nie.
Przypięcie do maratonu powoduje automatyczne tworzenie galerii z danego etapu ze zdjęć od wszystkich zamieszczających zdjęcia.
Podczas wgrania zdjęcia automatycznie tworzy się miniatura (130/130) i zdjęcie duże (800/600).
Zachęcam do edycji zdjęcia i zrobienie własnej miniaturki tzw. cropa.
Zaletą jest atrakcyjna prezentacja miniaturki w formacie kwadratu z własnoręcznie wybranego kawałka zdjęcia.
07.05.2012, 17:21
Szukaj Odpowiedz
Safian Offline
Member
***

Liczba postów: 70
Liczba wątków: 7
Dołączył: 21.02.2012
Reputacja: 0
#37
RE: Rozwój Bikermanii
Hmm, chyba nie do końca jednak działa ;D
Po wgraniu fotki fotka dodaje się podwójnie, do tego w mojej galerii zamiast wgranej fotki widzę dwie fotki innego użytkownika (które są takie same), z jego opisem i tytułem, do tego nie mogę tego edytować ani usunąć, moje 2 fotki widać jedynie na stronie głównej Big Grin
Używam najnowszej Opery pod W7

Po dodaniu dwóch kolejnych fotek to samo, jedynie różnica jest taka, że dodały się po jednej, jednak u mnie w profilu miniaturka, opis etc. są z jednej fotki innego użytkownika Big Grin

hym... http://www.bikermania.pl/files/crop/crop_1.jpg

Błędnie generują się linki do cropów, edycji i usuwania fotek

Ok, udało się usunąć foto przez ręczną edycję linka ;D
[Obrazek: 8108.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.05.2012, 18:09 przez Safian.)
07.05.2012, 17:58
Szukaj Odpowiedz
Bartek7 Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 515
Liczba wątków: 37
Dołączył: 25.09.2011
Reputacja: 7
#38
RE: Rozwój Bikermanii
(07.05.2012, 17:58)Safian napisał(a):  Hmm, chyba nie do końca jednak działa ;D
Po wgraniu fotki fotka dodaje się podwójnie, do tego w mojej galerii zamiast wgranej fotki widzę dwie fotki innego użytkownika (które są takie same), z jego opisem i tytułem, do tego nie mogę tego edytować ani usunąć, moje 2 fotki widać jedynie na stronie głównej Big Grin
Używam najnowszej Opery pod W7

Po dodaniu dwóch kolejnych fotek to samo, jedynie różnica jest taka, że dodały się po jednej, jednak u mnie w profilu miniaturka, opis etc. są z jednej fotki innego użytkownika Big Grin

hym... http://www.bikermania.pl/files/crop/crop_1.jpg

Błędnie generują się linki do cropów, edycji i usuwania fotek

Ok, udało się usunąć foto przez ręczną edycję linka ;D
Dziwne ... Ja używam FF 11, IE8 pod W7 i wszystko jest ok.
Zainstalowałem Operę 11.62 faktycznie jest inaczej... Przetestuje to zaraz.


07.05.2012, 18:36
Szukaj Odpowiedz
Safian Offline
Member
***

Liczba postów: 70
Liczba wątków: 7
Dołączył: 21.02.2012
Reputacja: 0
#39
RE: Rozwój Bikermanii
O, już jest ok, dzięki Smile

Chociaż jeszcze mały błąd wychwyciłem jeszcze (pewnie też tylko pod operą), przy edycji fotki i robieniu cropów zawsze wyświetla się tam jedno, to samo zdjęcie, dla którego cropa mogę zrobić (tym razem moje zdjęcie)
[Obrazek: 8108.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.05.2012, 18:52 przez Safian.)
07.05.2012, 18:50
Szukaj Odpowiedz
Bartek7 Offline
Senior Member
****

Liczba postów: 515
Liczba wątków: 37
Dołączył: 25.09.2011
Reputacja: 7
#40
RE: Rozwój Bikermanii
(07.05.2012, 18:50)Safian napisał(a):  O, już jest ok, dzięki Smile

Chociaż jeszcze mały błąd wychwyciłem jeszcze (pewnie też tylko pod operą), przy edycji fotki i robieniu cropów zawsze wyświetla się tam jedno, to samo zdjęcie, dla którego cropa mogę zrobić (tym razem moje zdjęcie)
Wszystko powinno być już ok. Przy robieniu cropów, zmienia sie zawartość pliku ale nie jego nazwa. Przeglądarki są takie sprytne, że jak się nie zmienia nazwa wyświetlanego obrazka pokazują "stary" z lokalnego cache przeglądarki. Wtedy na galerii wystarczy dać kilka razy refresh i jest nowy obrazek. Opera to leniuszek...
07.05.2012, 19:14
Szukaj Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości